De Week van de Amateurkunsten (WAK) draait dit jaar rond het thema Natuurtalent. Het gemeentebestuur van Kasterlee organiseert tijdens de WAK samen met dagcentrum ’t Margrietje en twaalf kunstenaars een tentoonstelling met een bijzondere interpretatie van dit thema.

Acht kunstenaars gingen het voorbije jaar aan de slag met de bewoners van dagcentrum ’t Margrietje (dagopvang voor personen met een beperking). Ze deelden hun passie en gaven de gasten de kans om te experimenteren en hun eigen talenten te ontdekken. Er werd gewerkt met papier-maché, geschilderd, gebeeldhouwd en gefotografeerd. Het was een bijzondere en intense ervaring zowel voor de gasten als voor de kunstenaars. De samenwerking inspireerde zelfs enkele kunstenaars om portretten te maken van de gasten.

De kunstenaars tonen tijdens de tentoonstelling ook hoe ze zich zelf laten inspireren door de natuur. Bezoekers kunnen het werk van de lokale talenten in keramiek, kalligrafie, fotografie, schilderen en beeldhouwen ontdekken.

Als blikvanger van de tentoonstelling wordt er buiten aan het Ligahof een reuzengroot insectenhotel gebouwd. Dit hotel bestaat uit verschillende kleinere insectenhotels gemaakt door de kinderen van de buitenschoolse kinderopvang en de lagere scholen van Kasterlee en Lichtaart in samenwerking met de kunstenaars en de gasten van ’t Margrietje. Op woensdag 1 mei wordt om 14.30 uur onder de deelnemende klassen een winnaar getrokken die met alle klasgenootjes mag genieten van een zelf gekozen creatieve workshop.

De tentoongestelde werken en insectenhotels zijn te koop. De opbrengst van de verkoop van de kunstwerken van de gasten en de insectenhotels gaat naar dagcentrum ’t Margrietje. Ook enkele kunstenaars staan een deel van de opbrengst van hun verkoop af. Vrijwilligers van het dagcentrum zorgen ervoor dat bezoekers tijdens de openingsuren van de tentoonstelling een drankje kunnen kopen.